"Een passie voor ondernemen, design & creatie."

Menno Bes

Brand Designer & Strategist, Founder of MB Brand Design

Mijn naam is Menno Bes en ik ben MB Brand Design begonnen om bedrijven te helpen groeien en een blijvende impact op de wereld te hebben.

Waarom de slogan; outside-the-brand? Omdat MB Brand Design verder gaat waar de meeste stoppen. We werken blijvend samen, denken actief strategieën uit, bouwen een professionele en unieke website, optimaliseren uw social media of zetten zelfs video in als marketingoptie. En alles gericht op uw toekomstperspectief.

Ik ben ervan overtuigd dat dit dé manier is om uw bedrijf uniek te profileren.

Samenwerking, authenticiteit en doelgericht werken staan voorop. Daarom wordt maar een beperkt aantal projecten gelijktijdig aangenomen. Zo krijgt u de aandacht die u en uw bedrijf nodig hebben.

Ik geloof dat een (grafisch) designer creatief moet zijn, oog voor detail moet hebben en uitgebreide kennis omtrent de psychologie van kleur, typografie (lettertype gebruik) en vormgeving in het algemeen.

Maar, als dit toegepast wordt om bedrijfsidentiteit te ontwerpen moet diegene ook ervaring hebben met ondernemen, profileren en marketing. Dit samen vormt de basis van brand design / merkontwerp.

Dat is waar MB Brand Design voor staat. 

Missie

Luisteren naar de doelen van ondernemers & bedrijven en outside-the-box denken om een authentieke brand & strategie te ontwerpen die onderscheidend is van de massa en prestaties verhoogt.

Visie

MB Brand Design wil zoveel mogelijk ondernemers een bedrijf bieden waar ze meer authenticiteit mee uitstralen, meer succes mee behalen en vooral trots op zijn.

Menno Bes:

Creatief ben ik al mijn hele leven. Als kind tekende ik veel en maakte ik van alles met modelbouw.

Later begon ik met electronica. Ik haalde apparaten uit elkaar om er iets nieuws van te maken en ik installeerde dimmers, stopcontacten en lampen in het huis van mijn ouders.

Toen ik een jaar of 10 was kregen wij een computer; Windows 98. Toen ging er een nieuwe wereld open.

Hoewel het 10 minuten duurde om hem op te starten en nog eens 5 om in te bellen op internet kreeg ik het voor elkaar om illegaal software te downloaden.

Vanaf dat moment begon ik digitaal met het maken van designs, video en muziek. En dat is nooit gestopt.

En verder

Het klassikale van een school of standaard bedrijfssfeer was niks voor mij en ik wist op jonge leeftijd al dat ik voor mijzelf wilde beginnen.

In die tijd heb ik mijn eigen studio gebouwd zodat ik mijn creativiteit nog beter kon uitten.

Ik was vooral bezig met muziek. Ik kreeg platencontracten en de mogelijkheid om als DJ te werken in een grote discotheek aangeboden, maar heb deze afgewezen zodat ik mij kon richten op design.

Het is een lastige tijd geweest om mijn pad te vinden, maar ik geloof dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik mijzelf beter heb leren kennen en zeker wist waar mijn toekomst lag.

In de jaren daarna bouwde ik een nieuw netwerk. Contacten die ook ondernemer waren hielp ik met alles op het gebied van design en marketing. Zo is MB Brand Design ontstaan.

En nu

Ik heb zelfstandig, maar ook samen met anderen meerdere verschillende bedrijven uitgeprobeerd. Van YouTube kanalen tot affiliate marketing, cryptocurrency, social media en meer.

Als gevolg ben ik oprichter en eigenaar van Free Stuff Anything, waar ik samen met een team werk aan een online platform en een aangesloten community van meer dan 150.000 leden.

Ik ben medeoprichter en creative director van Ypsilon X. Een internationaal bedrijf waar we Extended Reality (lees: virtual- & augmented reality) Smart Glasses toegankelijk maken voor de markt.

En dan MB Brand Design. Omdat ik het een uitdaging, maar ook heel leuk vind om bedrijven te bouwen en natuurlijk graag bezig ben met design help ik nu anderen met het realiseren van hun doelen.

De Studio

Software

 • Adobe Photoshop

  Algemeen grafisch design, Mockups & Animatie.

 • Adobe Illustrator

  Vector Editing. Logo's, Assets & Font Design.

 • Adobe After Effects

  Videoproductie, 2D/3D Animatie.

 • Adobe InDesign

  Documenten, Briefpapier, Brand Book.

 • Adobe Premiere Pro

  Videoproductie, Video & Compilatie Editing.

 • Sony Vegas Pro

  Videoproductie, Video & Compilatie Editing.

 • Google Drive/Docs

  Live collaboratie, Documentatie, Presentatie.

 • WordPress

  Webdesign & Development.

Hardware

 • Desktop Workstation

  - CPU: AMD Ryzen 9 - 5900X
  - GPU: Nvidia GeForce RTX 3090Ti
  - RAM: G.Skill Trident Royal 64GB

 • Monitors

  - 2x LG 27" 4K
  - LG 27" 4K - 144Hz

 • Laptop

  HP Pavilion 15-ck093nd

Apparatuur

 • NPR Aero - Elektronisch Zit-Sta Bureau

 • Ergonomische Bureaustoel

 • Inkjet Printer

Middelen

 • Stock Afbeeldingen

  - Shutterstock
  - Stocksy
  - Unsplash
  - Pexels

 • Fonts

  - Google Fonts
  - Adobe Fonts
  - MyFonts
  - 1001Fonts

verbez_goldsilver002IMG_01426
MB Brand Design Slogan

Kent u de oorsprong van de uitdrukking: “outside the box”?

Het is afgeleid van een beroemde puzzel gemaakt door een Britse wiskundige van de 20ste eeuw; Henry Ernest Dudeney.

De puzzel vraagt om negen stippen te verbinden met maximaal vier rechte lijnen, zonder dat het potlood de pagina verlaat. Probeer het!

De grenzen van de ‘doos’ zijn psychologisch en de enige manier om dit te doen is om de lijnen buiten deze kunstmatige grenzen te trekken.